Hjælp til din installation af SKYPE

Skype er et danskproduceret program, som mere end 10 mill. brugere benytter hele tiden. Det er gratis telefoni over nettet. Du kan komme til at tale med andre via din computer: enten ved at lave et opkald til en anden computer, der er tilmeldt Skype, eller ved at ringe til en fastnettelefon. Det sidte koster nogle ører pr. min. Men det er langt billigere end med en almindelig telefon. Og kvaliteten er helt fin.

Det skal gøre to ting før det kan lade sig gøre.

1. Du skal installere Skype-programmet. Det tager blot få minutter

2. Du skal anskaffe dig et headset med kombineret mikrofon og hørebøffer. De kan fås i mange forretninger. F.eks. TDC eller Fona. Køb ikke de billigste. Selv bruger jeg et set til ca. 200 kr.

Når du installerer programmet, ved at trykke på download ovre til højre, bliver du guidet rundt med det samme. Det er dog en god ide inden at have tænkt på et kodeord. Man kan også kalde sig alverdens ting. Men det bedste er nu nok at kalde sig ved eget navn. For, når vi andre skal søge dig på skype, så søger vi jo på dit navn. Husk at udfylde by og land.

Når du har gennemført installationen og afprøvet testen, så skal du tilføje dem du ønsker at kunne tale med. Du søger efter dem. Pointen er så, at før du kan få hul igennem, bliver f.eks. jeg først spurgt om jeg vil have noget med dig at gøre. Det smarte her er, at man kan lukke nørderne ude. Det er dog kun sket to gange, at jeg selv har fået en forespørgsel fra nogen ukendte. De fik derfor en afvisning.

God fornøjelse. Det er en fantastisk ting. Og så er det gratis, uanset om det til Nordpolen eller til Kap Det gode Håb.

Skype

Skype »
Download programmet.